Zichtbaar worden

Eerder in de nieuwsbrief schreef ik dat alles wat je droomt en wenst mogelijk was. Toch is dit alles behalve makkelijk geweest voor mij. Het opzetten van dit online platform en het naar buiten brengen vind ik ontzettend spannend. Misschien verbaast het jou wel. Voor mij betekent dit dat ik zichtbaar word en dat is een omgekeerde beweging van mijn oude denkpatroon. Het terugkerende patroon in mijn leven was namelijk mezelf kleiner/onzichtbaar maken, omdat ik een negatieve overtuiging had dat ik niet goed genoeg was.

Een overtuiging is niets meer dan een gedachte die je blijft denken, wat dan uiteindelijk een overtuiging wordt. Hoe sterker het denkpatroon, hoe sterker de overtuiging over jezelf. Mijn denken koos vanuit angst en schijnveiligheid om mezelf kleiner te maken; het is mijn overlevingsmechanisme geworden. Een hardnekkig programma, wat mijn denken iedere keer opnieuw draaide.

Ik was gewend om me aan te passen uit angst voor afwijzing en om goedkeuring buiten mezelf te zoeken, waardoor ik geen ruimte heb gemaakt voor mijn potentiële wensen. In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen, retraites en cursussen gedaan in bewustzijnsontwikkeling. Ik ben steeds opnieuw mijn binnenwereld gaan onderzoeken. De buitenwereld heeft mij elke keer gespiegeld hoe ik over mezelf dacht en welke overtuiging ik had. Het leven werkt nu eenmaal volgens de wet van aantrekking. Ik zat in de energie van niet goed genoeg voelen. Hierdoor ben ik me steeds meer bewust geworden van mijn angst om veroordeeld te worden, om afgewezen te worden, dat ik fouten ga maken, dat mensen mij niet gaan begrijpen en ga zo maar door.

Ik heb mezelf een andere overtuiging moeten aanleren, namelijk dat ik wel goed genoeg ben. Het is een proces geweest van het laag onder laag onder laag ontdekken, totdat ik bij mijn kern en mijn diepste verlangen kwam. Door steeds te werken aan mezelf, durf ik nu wel die tegengestelde beweging te maken. Eindelijk durf ik ruimte te maken voor mijn wens, maar het is wel gepaard gegaan met veel twijfels en onzekerheden of ik het wel goed doe. Mijn reis om te leren en mezelf te ontwikkelen is nooit klaar, want ik blijf groeien en ga steeds meer holistisch horen.

Gandhi zei het al heel mooi: wees zelf de verandering die je voor deze wereld wenst.

274Zichtbaar wordenhttps://www.holistischhoren.nl/zichtbaar-worden/
Deel deze pagina: