Over mij

Holistisch horen is een initiatief van mij: Ellen Defesche (1977). Ik ben de bedenker van dit online platform/magazine; het is ontstaan vanuit mijn eigen levenslessen en verlangens om holistisch te leven en te horen. Ik ben getrouwd, de trotse mama van twee jongens van 8 en 10 jaar en heb een heel bijzondere hond.

Als peuter heb ik hersenvliesontsteking gehad en als indirect gevolg ben ik doof geworden. Mijn doofheid is pas 2,5 jaar later ontdekt. In onze maatschappij heerst het medische –‘doof/slechthorend is defect’- idee; een concept dat het voor ons bijna onmogelijk maakt om een gezonde identiteitsontwikkeling door te maken. Ik heb me hierdoor altijd anders gevoeld in de horende wereld.  Het ergens bij willen horen zit voor de meeste mensen heel diepgeworteld; het geeft immers een veilig gevoel.

Op mijn 28e kreeg ik een cochleair implantaat (CI) (elektronisch slakkenhuis implantaat), waardoor ik weer een stuk beter kon horen. Het implantaat gaf een extra dimensie in mijn leven. Verbinding maken met de buitenwereld werd gemakkelijker.

Het goed kunnen afstemmen op de buitenwereld heeft mij veel gebracht, maar tegelijkertijd ben ik hierdoor verder van mezelf af komen te staan. Mijn leven is vaak niet in balans geweest, dat uitte zich in allerlei fysieke – en vermoeidheidsklachten.

Uiteindelijk heb ik na een lange zoektocht kunnen ervaren, dat ik me het gelukkigst voel als ik leef in verbinding met mezelf.  Ik ben mezelf weer gaan HOREN. De erkenning hoef ik niet uit de buitenwereld te halen, maar kan ik uit mezelf halen. Mezelf HOREN betekent mezelf bevrijden uit het knellende keurslijf en keuzes gaan maken die echt bij mij passen.

Deze persoonlijke groei heeft mij meer vrijheid gegeven en mijn leven is lichter geworden. Er elke dag opnieuw naar streven, met kleine stapjes, op alle vlakken; dat maakt het holistisch HOREN de moeite waard!

Mijn missie is dan ook meteen helder. Ik wil een open en warme omgeving bieden, waarbij we gevoed en geïnspireerd worden door verhalen en artikelen. Hopelijk kan dit platform jou aanzetten tot holistisch HOREN, waardoor jij ook lichter en krachtiger in het leven kan staan.

Gun jezelf de kans om te groeien; ga je mee holistisch HOREN?