In verbinding met jezelf ontstaat holistisch horen

Waarom is het zo belangrijk om in verbinding te zijn met jezelf? In deze tijd waarin iedereen een mening lijkt te hebben en er een bepaalde onrust in de lucht hangt, kunnen we makkelijk beïnvloed worden door anderen. Zelfs als je alleen bent, kun je onrust van anderen overnemen. Bijvoorbeeld door het nieuws of de meningen die je leest op social media of de berichten die je krijgt van familie of vrienden. Ik heb het gevoel dat er een soort van collectieve depressie in de lucht hangt. Iedereen is moe om verschillende redenen. Ik heb al eerder geschreven dat we verbonden zijn met elkaar. Er is dan ook niet aan te ontkomen dat je beïnvloed wordt. Maar je kunt er wel last van hebben, zeker als je doof of slechthorend bent.

In het artikel ‘kan jij ook “horen” met jouw energieveld?’ kan je lezen dat wij het leven ook op een andere manier kunnen waarnemen dan alleen met je oren en ogen. Om grip te krijgen op jouw gehoorverlies, kan je hooggevoeligheid ontwikkelen. Je gaat met je energieveld “aftasten” om het gedrag van anderen te kunnen voorspellen. Daardoor kan je dus sneller beïnvloed worden of meer last hebben van onrust.

 

Wat kun je doen als je last hebt van onrust?

 

Het is belangrijk dat je verbonden bent met jezelf, dat je bij jezelf blijft of weer terug kunt keren, zodat je weer holistisch kunt horen. Als je met je aandacht buiten jezelf gaat, dan word je vatbaar voor wat er van anderen binnenkomt. Ik kan soms de neiging hebben om mezelf kleiner te maken omdat ik me overweldigd voel door wat ik binnenkrijg. Ik voel me dan kwetsbaarder. Daarom is het belangrijk om opnieuw te verbinden met mijn eigen kracht.

 

Verbinden met jezelf werkt het beste via je fysieke lichaam, het is altijd in het hier en nu. In dit artikel kan je lezen waarom goed gronden zo belangrijk is voor doven en slechthorenden. Als het nieuws of de meningen van anderen me teveel raken, dan ga ik terug naar het hier en nu en let ik op mijn ademhaling.

 

Als je goed gaat gronden, dan kun je pas gaan voelen in jouw lichaam. Jouw lichaam is elke dag hard aan het werk voor jou. Zoals ik al zei: alles staat met elkaar in verbinding. Jouw lichaam is de beste navigatie en kan jou vertellen wat er aan de hand is.

Wees elke dag een half uur stil voor bewustwording, laat je door niets of niemand storen. Even een moment om met je ziel/hart te communiceren en de boodschappen te kunnen `horen´. Let wel: je ziel/hart fluistert, dus wanneer je even bent afgeleid, heb je het al gemist.

 

Voelen en bewustwording is de eerste stap, verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen stukje is de tweede stap. Bewustwording kan dus niet alleen ontstaan door dit te lezen, het ontstaat als je de moeite neemt om hetgeen wat je leest werkelijk te doorgronden en naar je eigen leven te vertalen en in je eigen leven te laten doorwerken en toe te passen. Al die woorden, in dit geval mijn blogs, zijn mijn waarden. Deze waarden krijgen pas waarde voor jou, als je datgene wat geschreven wordt, zelf gaat doorzien, inzien en gaat voelen.

Heb je ooit ervaren dat het water heet is, zonder te voelen? Heb je ooit ervaren dat je honger wordt gestild door de woorden boterham met pindakaas te lezen? Er is dus een heel groot verschil tussen iets weten over de waarheid/kennis en de waarheid uit eigen ervaring kennen. Alleen door je eigen ervaring kan je je bevrijden van oude overtuigingen of blokkades.

 

Momenteel ben ik bezig met het tweede jaar Energetische Familietherapie. In deze opleiding heb ik mijn binnenwereld ontdekt door het voelen en het helderhoren. Ik zoek personen om te kunnen groeien, om die reden bied ik geheel kosteloos een sessie aan. Tijdens zo’n sessie ga ik op jouw vraag/thema/probleem afstemmen en via helderhoren krijg ik boodschappen binnen. I.v.m. de huidige maatregelen kunnen we een sessie doen via face-time. Ik heb ervaren dat ik ook op afstand kan voelen waar jouw blokkades zitten. Ik bied geen kant en klare oplossing aan, maar creëer bewustwording.

 

Vaak wordt er ook iets bevestigd wat je  diep van binnen al wist en krijg je verklaringen voor de onbewuste blokkades. De dingen waar je net niet bij kunt komen, worden je dan aangereikt. Via mijn helderhoren kan ik een steentje bijdragen aan het creëren van bewustwording. Vervolgens is het aan jou om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen stuk. Is zo’n gratis sessie iets voor jou? Stuur mij dan een mailtje.

 

Note:

Door mijn bewustzijnsontwikkeling heb ik mijn helderhoren ontwikkeld. Helderhorendheid betekent duidelijk horen, niet te verwarren met het hebben van een goed gehoor. Het loopt namelijk niet via je oren, het betekent gewoon dat je iets hoort in jezelf. Iedereen heeft die aanleg; het betreft namelijk een versterking van je intuïtie. Het is niet iets wat je van de ene dag op de andere aanleert. Het is eerder een houding die ik mezelf langzaam eigen heb gemaakt. Ik hoef alleen maar goed te luisteren naar de juiste stem. Er komen dan duidelijke boodschappen binnen, het ontwikkelt steeds verder en ik heb geleerd erop te vertrouwen. Het was voor mij steeds opnieuw de uitdaging om terug te gaan naar de wijsheid van mijn lichaam en mijn helderhoren. Mijn hoofd/ego wil namelijk graag alles analyseren en begrijpen.

 

 

668In verbinding met jezelf ontstaat holistisch horenhttps://www.holistischhoren.nl/in-verbinding-met-jezelf-ontstaat-holistisch-horen/
Deel deze pagina: