In stilte kan je holistisch horen

Als ik in mijn omgeving zeg dat ik soms zo moe word van al die geluiden, dan kan ik deze reactie verwachten: “dan doe je toch je CI uit?”.  Ja, zo makkelijk kan dat zijn. Maar dan zou ik in ons drukke bestaan met al het lawaai om ons heen, altijd mijn CI (cochleair implantaat) uit moeten zetten ;-). Ik kan echt heel erg genieten van momenten van stilte en rust. Dat klinkt toch echt anders, dan als ik mijn CI uitzet. Het voelt dan alsof ik afgesneden ben van de buitenwereld.

Veel mensen vinden drukte, lawaai en muziek essentieel in hun leven. Zelfs thuis worden we overspoeld met geluiden; het eist soms onze aandacht op. Stilte kan daardoor voor sommigen soms ongemakkelijk aanvoelen.

Een tijd terug had ik met een vriendin afgesproken die ik even niet had gezien. Zij was in India als vrijwilliger aan de slag gegaan bij een ashram en was weer terug in Nederland. Zij vertelde dat ze door een ademhalingstechniek blijer en gelukkiger was geworden. Elke ochtend doet ze trouw de ademhalingsoefeningen.  Ze is daar zo enthousiast over dat ze een opleiding heeft gevolgd en nu zelf die trainingen is gaan geven. De ademhalingstechniek komt uit India en is ontwikkeld door Sri Sri Ravi Shankar. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik ook graag die techniek gaan leren en ben bij haar op cursus gegaan.

Het mooie van deze ademtechniek is dat het je moeiteloos in een staat van diepe meditatie brengt. Ik kan dit doen in stilte zonder CI. Eerder als ik ging mediteren, luisterde ik altijd naar een begeleidende meditatie of ik volgde een yoga les en nam mijn ringleiding mee voor de docent zodat ik het goed kon volgen. Maar dit is helaas niet voor alle doven en slechthorenden weggelegd. Daarnaast moet je zelfs met een hulpmiddel je inspannen om het te kunnen verstaan.

In het dagelijkse leven is er doorlopend communicatie. Voor horende mensen kan communicatie ontspanning zijn, maar niet voor doven en slechthorenden. Het is voor ons erg belangrijk om voldoende stress-vrije momenten op een dag in te lassen.

Deze ademhalingstechniek helpt mij om innerlijke vrede te ervaren. Het heeft een heilzame effect op mijn fysieke en mentale gezondheid. Het verbetert mijn immuunsysteem en ik word emotioneel stabieler. Ik ervaar ook meer energie en bewustzijn. Ik kan de dagelijkse uitdagingen van vele geluiden veel beter aan. Ik vind het heel fijn dat ik in een korte tijd een diepe ontspanning kan ervaren zonder afhankelijk te zijn van een hulpmiddel.

Sri Sri Ravi Shankar is een wereldwijd bekend vredesambassadeur, humanitair en spiritueel leider. Hij heeft miljoenen mensen geïnspireerd met zijn visie: een stressvrije en geweldloze samenleving.  Wanneer ieder mens vrij is van stress en spanningen en vrede in zichzelf vindt, kan er wereldwijd vrede ontstaan. Een wereld waarin iedereen zich verbonden voelt met elkaar. Als vredesambassadeur heeft Sri Sri een waardevolle rol gespeeld bij het oplossen van conflicten over de hele wereld. Op internet is veel info over hem te vinden. Ik vind het mega inspirerend wat hij allemaal heeft neergezet en bereikt.

Door stilte in mezelf te vinden kan ik weer holistisch horen en ervaar ik meer balans in het leven. Ik heb daardoor minder last van al die geluiden, terwijl ze toch even aanwezig zijn.

Wil je ook graag meer balans ervaren in je leven? In mijn sessies nodig ik jou uit om de focus te brengen in jouw lichaam, waardoor de onbewuste en verdrongen emoties helder gehoord kunnen worden. Veel van wat ik in mezelf voel of hoor, blijkt te spiegelen wat jij op dat moment aan het voelen bent. Mijn gehoorbeperking is op zo’n moment geen issue, want ik hoef enkel mijn lichaam te voelen en te horen. Door mijn helderhoren en te voelen, creëer ik meer bewustzijn. Hoe meer bewustzijn, hoe meer balans je kan ervaren in het leven.

Wil je graag een sessie doen bij mij? Stuur mij dan een berichtje, dan plannen we een afspraak in.

 

724In stilte kan je holistisch horenhttps://www.holistischhoren.nl/in-stilte-kan-je-holistisch-horen/
Deel deze pagina: