Holistisch horen ontstaat als je gaat voelen

Het niet kunnen horen is niet de grootste uitdaging maar het feit dat we niet meer kunnen voelen. Wij zijn vergeten te voelen of hebben dat helemaal niet geleerd. Wat wij denken, hoe we handelen en wat we geloven is ons aangeleerd door onze omgeving, ouders, leraren, vrienden, media en de normen van de cultuur waarin we leven. Op school wordt  vooral de focus gelegd op de linker hersenhelft; logica, analyseren en theoriseren. We moeten bovenal heel veel onthouden.

In de communicatie ben ik voortdurend bezig met het leggen van verbanden  tussen wat er gezegd wordt en wat ik nog kan verstaan. Er wordt bijvoorbeeld deze zin gezegd: “Het paard staat in de wei”. Ik hoor: e….aar….aa…..i….e…. ei. Razendsnel leg ik in mijn hoofd verbanden en weet ik een vertaling te maken naar de juiste zin, omdat we bij vlakbij een paard staan dat staat te grazen in een wei. Je kunt je voorstellen dat mijn linker hersenhelftaltijd zeer actief is geweest in de communicatie. Door logisch na te denken, weet ik wat er gezegd wordt.

In ons pad van scholing is er compleet voorbij gegaan aan het leren voelen. Als jouw linker hersenhelft dominant is, dan gaat verstand boven je gevoel. De linker hersenhelft is  de plek van de innerlijke criticus en de perfectionist. Het wordt dan moeilijk om te vertrouwen op je gevoel en dus op jezelf. Er wordt getwijfeld aan de dingen die niet bewezen zijn, al zegt het gevoel dat het klopt. Voelen wordt ondergewaardeerd in onze maatschappij. Het is iets subjectiefs en iets emotioneels, daar mogen  we niet op bouwen of vertrouwen.

Het niet kunnen horen wordt in onze maatschappij gezien als een communicatieve beperking. Communiceren kan echter altijd met ons gevoel en daarin hebben we oneindig veel mogelijkheden. We zijn immers allemaal energie en met elkaar verbonden. De wetenschap erkent dit ook. Deze vorm van communiceren beheersen wij, alleen zijn wij dat vergeten. Als je goed luistert naar de gevoelens in jouw lichaam, dan creëer je bewustzijn.

We leven in een kennismaatschappij, maar onze kennis over de gevoelens in ons lichaam laat vaak nog te wensen over. We kunnen onwijs ons best gaan doen in de communicatie ofwel focus leggen op de linker hersenhelft, maar dan beperk je jezelf. Hoe fijn is het als je met weinig woorden met iemand communiceert en elkaar toch  begrijpt? Je gebruikt dan niet alleen de linker hersenhelft, maar ook de rechter hersenhelft en het hele lichaam. Ineens zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Holistisch horen kan daarom alleen ontstaan als je ook gaat voelen.

Momenteel ben ik bezig met het tweede jaar Energetische Familietherapie. In deze opleiding heb ik veel geoefend in het voelen en het helderhoren. Helderhorendheid betekent duidelijk horen, niet te verwarren met het hebben van een goed gehoor. Het loopt namelijk niet via je oren, het betekent gewoon dat je iets hoort in jezelf. Iedereen heeft de aanleg; het betreft namelijk een versterking van je intuïtie. Het is niet iets wat je van de ene dag op de andere aanleert. Het is eerder een houding die ik mezelf langzaam eigen heb gemaakt. Ik hoef alleen maar goed te luisteren en de stem van mijn ego moet stil zijn. Er komen dan duidelijke boodschappen binnen, het ontwikkelt steeds verder en ik heb geleerd erop te vertrouwen. Mijn hoofd wil namelijk graag alles analyseren en begrijpen. Het was voor mij steeds opnieuw de uitdaging om terug te gaan naar de wijsheid van mijn lichaam en mijn helderhoren.

Ik zoek personen om te kunnen groeien en bied een gratis sessie aan. Tijdens een sessie ga ik op jouw vraag/thema/probleem afstemmen en via helderhoren krijg ik boodschappen binnen. I.v.m. de huidige maatregelen kunnen we een sessie doen via face-time. Ik heb  ervaren dat ik ook op afstand kan voelen waar jouw blokkades zitten. Ik bied geen kant en klare oplossing aan, maar zet iets in beweging. Iets in beweging zetten zorgt dat het kan gaan stromen oftewel je gaat weer voelen. Vaak wordt er ook iets bevestigd wat je soms diep van binnen al wist en krijg je verklaringen voor de onbewuste blokkades. De dingen waar je net niet bij kunt komen, worden je dan aangereikt. Via mijn helderhoren kan ik een steentje bijdragen aan jouw proces en bewustzijn creëren. Is zo’n gratis sessie iets voor jou? Stuur mij dan een mailtje.

 

 

618Holistisch horen ontstaat als je gaat voelenhttps://www.holistischhoren.nl/holistisch-horen-ontstaat-als-je-gaat-voelen/
Deel deze pagina: