Holistisch horen betekent elke dag weer veranderen

Het slakkenhuis, cochleair, heeft een vorm van een spiraal. Als ik me verdiep in de spiraal, dan zie ik een uniek symbool. Door het cochleair-implantaat heb ik contact met de buitenwereld. Tegelijkertijd is het contact maken met je binnenwereld net zo bijzonder en belangrijk. De spiraal laat ons zowel binnen als naar buiten kijken.

Wanneer we de spiraal volgen, keren we eerst naar binnen. We komen dan dichterbij de kern en komen uiteindelijk uit bij het middelpunt. Door die spiraal te volgen, kun je de reis naar binnen maken. Maar wanneer je vanuit het middelpunt de spiraal volgt naar buiten, dan volg je de reis naar buiten. Anders dan de cirkel die voor eenheid of oneindig staat. Bij de spiraal is geen punt hetzelfde. Je bent altijd bezig naar binnen of naar buiten te gaan, afhankelijk van het punt waar je je op bevindt.

Zoals ik al eerder schreef, heeft het goed kunnen afstemmen op de buitenwereld mij veel gebracht, maar tegelijkertijd ben ik hierdoor verder van mezelf af komen te staan. Het was niet meer in balans. Door naar binnen te gaan, is er een verandering ontstaan bij mij. Eigenlijk hou ik niet van veranderingen en toch wil en kan ik er niet aan ontkomen. Ik ben vandaag al niet meer de mens die ik gisteren was.

Veranderingen hebben mij soms echt innerlijke onrust en soms complete verwarring gegeven. Om met veranderingen om te kunnen gaan, dien je flexibel te zijn. Laat flexibel zijn nou zeker niet mijn sterke kant zijn. Van nature houd ik van overzicht, voorspelbaarheid en duidelijkheid, dat gaf mij de illusie van controle en veiligheid in de wereld waarin ik me vaak onveilig voelde. Door het innerlijke werk te doen, ben ik toch die veranderingen aangegaan en ervaar ik meer eigenaarschap in mijn leven en ontwikkeling.

We zijn hier op aarde zijn om te groeien, om een bewustzijnsverandering te maken, zodat het negatieve grotendeels verandert naar het positieve. Een spiraal begint met grote kringen om vervolgens steeds meer te verfijnen. Waardoor, als je het pad van de kring zou belopen, je steeds minder tijd hebt om de ronding te maken. Hoe meer je bij je kern komt, hoe vlugger de tijd gaat.

Voordat het veranderingsproces in gang gezet is, had je meer tijd en kon je stapje voor stapje aan de verandering in jezelf en buiten je wennen. In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat de veranderingen veel sneller gaan. Door de opleiding en de lockdown werd ik min of meer gedwongen om naar binnen te keren. Of ik nu wil of niet, het gebeurt toch. Je kunt pas de volgende stap zetten in je proces, als je het eerst volgende stadium herkent.

Zelf ben ik dol op verhalen van mensen die een bewustwording of belangrijke inzichten hebben gekregen. Ik wil hieronder een bijzondere ervaring van een klant delen met wie ik heb mogen oefenen.

Ze had last van hyperventilatieklachten. Dit was nieuw voor haar en ze had echt geen idee waar het vandaan kwam. Ze ervaarde geen stress en vond het eigenlijk best gek dat ze ineens die klachten had. Enkele weken na de sessie waarbij zij meer bewustwording heeft gekregen, kreeg ik een app van haar.  Zij volgt een NLP-opleiding. In deze opleiding leer je om meer inzicht te krijgen in je handelingen en patronen. Wanneer je bewust wordt van je handelingen, krijg je meer grip op jouw gedrag. Zonder inzicht kun je namelijk niet veranderen. Het is een compleet andere manier van werken en leren dan mijn opleiding en die sessies die ik doe.

Zij wilde mij laten weten dat ze via haar opleiding dezelfde inzichten heeft gekregen als in onze sessie. De bewustwording die zij heeft gekregen in onze sessie werd hierdoor opnieuw bevestigd. Het was voor haar een bijzondere ervaring om te ontdekken dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Bewustwording is een proces van ontwikkelen dat laagje voor laagje verloopt; het brengt je steeds dichter bij je eigen kern. Zonder bewustwording is er namelijk niets om te onderzoeken of mee aan het werk te gaan. En deze bewustwording kan op vele manieren verkregen worden. Ik voel me dankbaar dat ik een stukje heb mee mogen lopen in haar bewustwordingsproces.

Wil jij aan de slag gaan met jezelf? Wil je ook inzichten krijgen? Wil je weer regie hebben over je eigen leven? Wil je bewust worden van jouw thema’s of patronen? Wil jij verantwoordelijkheid nemen voor jouw groeiproces? Wil je antwoorden vinden in je ontwikkeling?

Ik wil graag groeien als coach en zoek klanten om te oefenen. Mag ik een stukje meelopen met het pad van jouw spiraal? Ik doe het graag en ik wil graag op deze manier iets betekenen voor de mensheid en de wereld. We zijn allemaal met elkaar verbonden via een onzichtbaar energetisch veld. Als je iets vanuit jezelf verandert, heeft dat altijd een rimpeleffect in de samenleving.

Tijdens een sessie ga ik op jouw vraag/thema/probleem afstemmen en via helderhoren en voelen krijg ik boodschappen binnen. Ik heb ervaren dat ik ook op afstand kan voelen waar jouw blokkades zitten. Ik bied geen kant en klare oplossing aan, maar creëer bewustwording zodat het aan jou is om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw groeiproces. Is een gratis sessie via face-time iets voor jou? Stuur mij dan een mailtje.

679Holistisch horen betekent elke dag weer veranderenhttps://www.holistischhoren.nl/holistisch-horen-betekent-elke-dag-weer-veranderen/
Deel deze pagina: