De holistische betekenis van het logo

Weet je dat de letter H in het logo ook een holistische betekenis heeft? Uiteraard verwijs de letter naar de eerste twee letters van de naam holistisch horen. Maar daarnaast stamt de letter H ook af van het oudste bekende schrift, het runeschrift, gebruikt door de Germaanse volkeren vanaf de 2e eeuw. Het runeschrift bestaat uit letters samengesteld uit rechte en hoekige lijnen die gemakkelijk in stenen en hout kunnen worden gekrast. Het runeschrift omvatte lettertekens waar ook een magische betekenis aan verbonden werd. De betekenissen van de lettertekens/runen worden nog steeds gebruikt bij het voorspellen van de toekomst. Er wordt dan een steen met een afbeelding van een rune getrokken uit een zak of blindelings uitgekozen.

Zoals ik al eerder schreef betekent holistisch horen voor mij dat alles met elkaar verbonden is oftewel alles is een onderdeel van een groot geheel. Als ik kijk naar de holistische/magische betekenis van het letterteken H, dan zie ik een groot verband met het ontstaan van holistisch horen.

Het letterteken H betekent Hagalaz. Deze rune staat voor radicale onderbreking, verandering en vrijheid. Het trekken van deze rune betekent een dringende behoefte om los te komen van de beperkende factoren en de denkwereld anders te ervaren. Het is een grote wakkerschudder oftewel het ontwaken. Je ervaart het gevoel dat je bij het bewustzijn komt. De aanval kan zo krachtig zijn dat alles wat je voorheen kende als realiteit en waarin je geloofde, weggerukt wordt. Je ontdekt dan de juiste weg.

Dit is precies hoe het holistisch horen is ontstaan voor mij. Mijn grote wake-up call was zo krachtig dat ik vervolgens mijn leven anders ben gaan horen. Deze radicale verandering heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer vrijheid ben gaan ervaren in mijn leven. De overtuiging dat wij beperkt zijn, kunnen we loslaten. Door verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen aandeel kunnen we meer vrijheid en balans ervaren.

Is het niet ontzettend magisch hoe alles met elkaar verbonden is šŸ˜Š?

515De holistische betekenis van het logohttps://www.holistischhoren.nl/de-holistische-betekenis-van-het-logo/
Deel deze pagina: