De engel en een ander kind

De onderstaande tekst zag ik ergens voorbij komen en vond het zo prachtig geschreven. Ik heb het een klein beetje aangepast, maar alle moeders met een ander kind zullen ongetwijfeld herkennen in dit verhaal. De bovenstaande foto is gemaakt toen ik aan het herstellen was van meningitis en je ziet mijn moeder liefdevol naar mij kijken.

De engel en een ander kind……

Op de dag van haar geboorte nadert de engel de wieg van het kind…
Het kind kijkt naar hem, begrijpt dat hij iets weet en zegt:
′′Dus ik ben ziek? Ga ik niet horen zoals iedereen? Ga ik niet praten zoals iedereen of zijn zoals alle anderen? Hoe moet ik leven met mijn verschil?”

De engel zegt:
′′Je koos voor een leven vol liefde. Jouw weg zal niet zijn zoals die van iedereen, maar je zult omringd worden door rijke en gulle mensen met een hart van goud. Ouders die er zullen zijn om je te helpen, om van je te houden zoals je bent. Je verschil maakt je een uitzonderlijk wezen, diep menselijk en je zult stralen van liefde.′′

′′En mijn moeder? Weet ze het nog niet? Ze lijkt zo blij dat ik gezond ben… ga ik haar pijn doen?′′

′′Je hebt haar gekozen omdat zij de enige is die bergen kan verplaatsen om je vooruit te brengen. En ja, natuurlijk zal ze momenten van zwakte, angst en verdriet hebben, want ze wil graag dat je alles kon horen en praten zoals de kinderen van jouw leeftijd. Ze zou haar leven geven om je problemen op te lossen. Ze zal zich soms afvragen wie je zonder deze gehoorbeperking zou zijn geweest, maar ze zal leren accepteren en geen ander kind willen dan jou.

Geduld, hoewel het op de proef gesteld wordt, zal haar beste bondgenoot en deugd zijn.
Soms ernstig, soms sprankelend van vreugde, zullen haar ogen de spiegel zijn van je obstakels en je successen. Uit haar moeilijkheden zal hoop ontstaan en haar doorzettingsvermogen zal altijd winnen.

Ze vermoedt nog niet hoeveel liefde ze in zich heeft.
Je zult haar wonder zijn en haar mooiste liefdesverhaal.′′

De engel wachtte tot het kind in slaap viel en fluisterde:
”Ik zal er elke seconde zijn…..”
❤️

 

596De engel en een ander kindhttps://www.holistischhoren.nl/de-engel-en-een-ander-kind/
Deel deze pagina: